Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
15.03.2012  

Bienale industrijskega oblikovanja BIO 23

Muzej za arhitekturo in oblikovanje objavlja mednarodni razpis za prijavo del za razstavo 23. bienala industrijskega oblikovanja BIO 23. Zaključni datum razpisa je 30. marec 2012.

Gre za mednarodno oblikovalsko razstavo, ki že 48 let z izborom dobro oblikovanih izdelkov in poudarkom na kakovosti, izvirnosti in inovativnosti del predstavlja aktualne tokove v sodobnem oblikovanju. Kustosinji letošnjega bienala sta Margo Konings in Margriet Vollenberg iz studia Organisation in Design, ki sta za temo razstave izbrali RAZMERJA V OBLIKOVANJU in bosta med prijavami, prispelimi na mednarodni razpis, izbrali dela za razstavo.

BIO 23 bo pokazal sveže, nove ideje in raziskal, kako se oblikovanje nanaša na družbeno, trajnostno ter kulturno dimenzijo, obenem pa bo predstavil stičišča med kulturo in potrošništvom, obrtjo in industrijo. Pred otvoritvijo razstave bo razstavljena dela pregledala mednarodna žirija - Giulio Cappellini, Sven Jonke, Sophie Lovell, Jimmy MacDonald in Vasa J. Perović -, izbrala najboljša oblikovalska dela zadnjih dveh let in podelila Zlato nagrado BIO, Zeleno nagrado BIO, Častne pohvale BIO in Nagrado za študentsko delo.

Več informacij, pogoji razpisa za sodelovanje in spletna prijava del so na voljo na www.bio.si.