Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
16.05.2012  

Veleposlaništvo RS Madrid letos predstavilo Slovenijo ob Dnevu Evrope v Madridu

Veleposlaništvo RS v Madridu je letos na povabilo predstavništva Avtonomne pokrajine Madrid v soboto, 12. maja, sodelovalo pri praznovanju dneva Evrope v osrednjem madridskem parku El Retiro, kjer se je s turističnimi stojnicami, kulturnimi in športnimi prireditvami ter z razstavo infrastrukturnih projektov EU prestavilo 24 evropskih držav.

Na prireditvi, ki je potekala v soboto, 12. maja, v osrednjem madridskem parku Retiro v Madridu, je Veleposlaništvo Slovenije sodelovalo s predstavitvijo slovenskih turističnih destinacij. Osrednja pozornost je bila namenjena mestu Maribor v okviru projekta Evropska prestolnica kulture 2012.

V neposredni bližini stojnic je do 26. maja na prostem na ogled tudi razstava infrastrukturnih projektov Construyendo Europa – Gradnja Evrope, ki so bili sofinancirani iz skladov Evropske unije. Na tej razstavi Slovenija predstavlja projekt prenove mariborskega minoritskega samostana v Lutkovno gledališče Maribor. V popoldanskih urah je na slovenski turistični stojnici potekala tudi degustacija priljubljenih slovenskih sladic, ki so jih za to priložnost pripravili zaposleni na Veleposlaništvu. Slovensko turistično stojnico je v okviru celodnevne prireditve obiskalo več kot 1000 ljudi. Španci so ob številčnem obisku stojnice in zanimanju za Slovenijo izrazili predvsem veliko navdušenje nad bogastvom, lepoto in raznolikostjo slovenske narave.

Veleposlaništvo RS v Madridu poleg tovrstnih turističnih dejavnosti redno nudi turistične informacije tudi na sedežu misije. Ocenjuje se, da Slovenijo na leto povprečno obišče okrog 30.000 španskih državljanov.