Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
03.10.2013  

Radijska reportaža o Ljubljani

Prvi radijski kanal RTV Espańa je 29. septembra predvajal enourno reportažo o mestu Ljubljana in slovenski kulturi v programu Nómadas - Nomadi.

Pogovor je uvodoma tekel o slovenskem jeziku ter se počasi razširil v simulirani sprehod po slovenski prestolnici s podrobnimi opisi vseh znamenitosti Ljubljane, njenim kulturnim utripom, z recitalom Prešernove Zdravljice v španščini in glasbenimi vložki slovenskih zimzelenih popevk, kot so Mala terasa in Hej, hej Ljubljančanke. Poslušalci so lahko prisluhnili zanimivostim o slovenskih muzejih s poudarkom na predstavitvi Narodne Galerije in zbirki slovenskih impresionistov ter slik Ivane Kobilice. Radijski sprehod po Ljubljani se je zaključil z obiskom Parka Tivoli in Metelkove.

Uredniki programa so v geografski obliki Slovenije videli "obris zelenega metulja", in posebej izpostavili gozdne površine, soteske, jezera, gore, kraške jame in prikupno jadransko obalo, mesto Ljubljana pa označili za "metuljev popek, posajen s čudovitimi stavbami ob zaviti reki, ki daje posebno vrednost svojim mostovom".

 

http://www.rtve.es/radio/nomadas/