Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Napovednik /

Napovednik

 

24. 05. 2018

VTIS Madrid 2018

 

Društvo VTIS skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Madridu organizira dogodek »VTIS Madrid 2018«, ki je del globalne serije dogodkov »Slovensko znanje v svetu«, s katerimi društvo spodbuja povezovanje, medsebojno sodelovanje, delitev izkušenj in predstavitev strokovnega dela Slovencev, ki so se šolali ali se šolajo oz. raziskujejo na izobraževalnih inštitucijah v tujini ali tam delujejo v gospodarstvu.

Dogodek bo potekal v četrtek, 24. 5. 2018 ob 19.30 v prostorih veleposlaništva.

Obvezne prijave prek spletne strani društva.

Kot govorci bodo nastopili:

  • dr. Katja Šmid je po končanem diplomskem študiju španščine in primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani leta 2002, začela svojo raziskovalno kariero v tujini leta 2003 kot štipendistka Španske agencije za mednarodno sodelovanje (AECI), kjer se je na Višjem svetu za znanstvene raziskave (CSIC) v Madridu začela ukvarjati z judovsko španščino in sefardsko književnostjo pod vodstvom Prof. Jacoba Hassana. Po opravljenem doktoratu iz jezikoslovja na Univerzi v Ljubljani leta 2010, je nadaljevala z raziskovanjem jezika in književnosti sefardskih Judov na Balkanu kot postdoktorska raziskovalka na Višjem svetu za znanstvene raziskave (CSIC), Univerzi v Salamanki in na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu, kjer je poučevala kot Marie Curie štipendistka. Danes raziskuje in poučuje sefardsko književnost na Univerzi Complutense v Madridu.
  • dr. Simon Kukec je slovenski kemik, ki se je po doktoratu iz kemije Univerzi v Ljubljani in bogati karieri v razvoju zdravil pri Krki, leta 2017 kot direktor globalnega razvoja farmacevtike pridružil podjetju Chemo.
  • Julija Gabrovšek je mlada slovenska arhitektka iz okolice Celja, ki trenutno zaključuje študij arhitekture na Universidad Europea Madrid in hkrati pridobiva delovne izkušnje v arhitekturnem studiu Edifica e  Ingenieria. V Madrid jo je pot pripeljala po diplomi na mariborski Fakulteti za gradbeništvo, prometno inžinirstvo in arhitekturo ter izmenjavi na portugalski Universidade da Beira Interior.